رسانه ها
مریم نصیری خلیلی: کارآفرین چشم تیزبین دارد.
- توضیحات
- منتشر شده در سه شنبه, 12 خرداد 1394 10:28
- بازدید: 4893
دومین جشنواره "سرو سوسن" با حضور بیش از 1500 مدعو و با هدف تقدیر از جوانان موفق كه توانسته بودند پس از گذراندن دوره هاي آموزشي برگزار شده توسط ستاد توانمند سازي، صاحب كسب و کار شوند، با حضور خانم فيروزي معاون شهردار و مسوولان ستاد توانمندسازی شهرداری تهران، در مرکز همایش های بین المللی برج میلاد تهران برگزار شد.
در این جشنواره مریم نصیری خلیلی كارافرين برتر ملي و جوان آسيا و اقيانوسيه سال ٢٠١٢ پیرامون تجربيات كارافريني، مشكلات مسير و دلايل موفقيت و ايجاد انگيزه براي جوانان جوياي كسب و كار به سخنرانی پرداخت.
این طرح ناجی کشاورزی است!
امسال باوجود کم ریزش های آسمانی؛ نگرانی ها برای خشکسالی روبه فزون است و از سوی دیگر سالهاست صنعت کشاورزی دستخوش روزمرگی هایی به سمت رکود و حتی در برخی استا ن ها روندی رو به سقوط را طی می کند!
عدم مدیریت منابع آب و همچنین دلسردی حاکم براین صنعت نسبت به کشت و مشکلات عدیده ی آن و همچنین عدم شناخت وآگاهی نسبت به بازارهای هدف و مصرف ؛ قهری اجباری را دراین صنعت مظلوم و البته پراهمیت رقم زده است.حال آنکه بنیان هر صنعت ابتدا منوط و وابسته به کشاورزی متعلقات آن می باشد.
دراین میان و به ویژه درشرایط بحران که بیم آن می رود درسال جاری؛ حادتر نیز باشد؛ تعدادی از بانوان کارآفرین با همفکری و سرمایه شخصی قدم در مسیر تحولی نو در این عرصه نهاده و به صورت علمی و تحقیقی درباره این صنعت دوراز نظر مانده” کشاورزی” را احیا و در تولدی تازه امیدهایی را برای گذر ازبحران ترسیم نمایند.
این طرح بزرگ توسط یک بانوی کار آفرین؛ مطرح و سپس با حمایت تنی چند از زنان کارآفرین مورد توجه و اجرا قرارگرفت؛ طراح مهندس مریم نصیری خلیلی در خصوص جزییات این طرح بطور خلاصه نکاتی را در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار حوزه کارآفرینی “پارس فارس”عنوان که در پی می آید:
کارآفرین چشم تیزبین دارد
مریم نصیری خلیلی با تاکید براینکه تفاوت یک کارآفرین؛ در شناخت ؛ آگاهی و بررسی حلقه های مفقوده است؛ داشتن چشمی تیزبین؛ نگاه موشکافانه و علمی نسبت به شرایط را ازمهمترین موضوعات مورد نظر یک کارآفرین دانست و افزود: پس از بررسی و تحقیق علمی در اردبیل ؛ تهران؛ بهشهرو خلخال بطورمتمرکز در شرق استان مازندران این طرح کلید خورد.
وی ادامه داد: طرح به صورت شبکه و کشوری از زمین های بایردر سراسر کشور انواع محصولات را به بازارهای هدف و مصرف کنندگان عرضه می کند. درواقع با حداقل امکانات و شرایط از زمین تا فروشگاه طی چهار کارگروه تمام محصولات به ویژه ارگانیک را هدایت می کند.
وی درخصوص این چهار کارگروه تشریح کرد: این طرح که درحال حاضر در مرکز ساری به صورت پایلوت در حال راه اندازی و اجراست درچهارکارگروه پیش بینی شده است: اول کارگروه کشاورزی ؛ تامین مواد اولیه و تولید محصول. دوم: تولید و فرآوری مستقر در کارخانه برای تهیه چیپس میوه و چای تی بگ. که پیش بینی گردیده این امکان در شهرک صنعتی ایجاد شود. سوم: کارگروه اشتغال؛ که با تکیه بر بانک اطلاعاتی بانوان اگرچه صرفه اقتصادی برای سرمایه گذار ندارد اما درخصوص مسوولیت اجتماعی مد نظر می باشد. چهارم: کارگروه خدمات که شامل گروه بازرگانی در قسمت صادرات ؛ واردات و مدیریت فروش می باشد .
نصیری تاکیدکرد: این طرح از صفرتا صد توسط بانوان اداره و اجرا می شود و از هیچ ارگان دولتی حمایت نخواستیم . کاملا با سرمایه شخصی در حال اجرا می باشد و افراد بلند پایه و هوشمند اقتصادی همچون خانم فاطمه مقیمی ؛ دراین طرح مشارکت دارند.دراولین قدم نیز با راه اندازی فروشگاه ؛هم محصولات روستایی عرضه می شود و هم محصولاتی که توسط بازرگانان به کشور وارد می شود و در نهایت تحت یک نشان و برند وارد بازار می شود.
وی شرایط بحران و کم آبی و خشکسالی را دور از انتظار ندید و عنوان کرد: متاسفانه عدم مدیریت منابع آب ؛ کشور رادچار مشکل نموده است اما هنر یک کارآفرین این است که در همین شرایط بحران با کار کارشناسی و علمی راه حلی پیداکند که با عبور به سلامت از بحران را موجب گردد.مادر اولین قدم محصولاتی را انتخاب نموده ایم که در شرایط دیم قابل رشد است و بطور علمی و هدفمند از ظرفیت های هرمنطقه در راستای توسعه کشاورزی بهره می بریم.
وی خاطرنشان کرد: نام این مجموعه ی زنانه تولیدی” افق تابان کاسپین است که توسط زنان موفق اداره و اجرا می شود. و در مرحله نخست بصورت پایلوت در ساری و سپس شبکه ای و کشوری می گردد و هدف ما بهره مندی از حداقل طرفیت ها برای دریافت بیشترین و بهترین محصول است و در نهایت نجات کشاورزی با شناخت درست و هدفمند بازار می باشد.